Καλοκαίρι 2016 – Θερινές Προβολές στο Σινε «ΟΡΦΕΑΣ»

Υπόθεση Νοτόριους (Notorious) – Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016,ΣΙΝΕ «ΟΡΦΕΑΣ», 21:30

Κλέφτης ποδηλάτων(Ladri di Biciclette) – Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016,

ΣΙΝΕ «ΟΡΦΕΑΣ», 21:30

13820590_1244535375581323_1699157884_n

Μετά το αίτημα της Κινηματογραφικής Λέσχης Άρτας, η επιθυμία και ευχή των μελών και φίλων της Λέσχης για προβολές στο θερινό σινεμά «Ορφέας» πραγματοποιείται.

Συμμετέχουμε στις θερινές προβολές που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων στον «Ορφέα» με δύο προβολές ταινιών, θεωρώντας υποχρέωσή μας την αξιοποίηση του χώρου και με τη διάθεση  να συμβάλλουμε όσο μπορούμε ώστε να αποκτήσει ο χώρος τη μορφή που του αρμόζει και για την οποία κατασκευάστηκε με σκοπό τη λειτουργία του ως θερινό σινεμά.

Οι προβολές που θα πραγματοποιηθούν από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας είναι:

– Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 21:30

Υπόθεση Νοτόριους  (Notorious,  1946), Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ,Πρωταγωνιστούν: Κάρι ΓκραντΊνγκριντ ΜπέργκμανΚλωντ Ρέινς, Αλέξης Μινωτής, Διάρκεια: 101’

Υπόθεση:

Η υπεράνω πάσης υποψίας Αλίσια Χούμπερμαν προσλαμβάνεται από τις αμερικανικές αρχές για να διεισδύσει σε μια ομάδα ναζί που έχει καταφύγει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μια σειρά παρεξηγήσεων θα απομακρύνουν σταδιακά τη γενναία ηρωίδα από τον γοητευτικό πράκτορα Ντέβλιν, τον άνθρωπο που την έχει σύρει σ’ αυτό το ριψοκίνδυνο παιχνίδι και τον οποίο έχει ερωτευθεί παράφορα.

 

– Παρασκευή 05 Αυγούστου στις 21:30

Κλέφτης ποδηλάτων (Ladri di Biciclette, 1948)‎,  Σκηνοθεσία: Βιτόριο ντε ΣίκαΠρωταγωνιστούν: Λαμπέρτο Ματζοράνι, Έντζο Σταϊόλα
Λιανέλα Καρέλ, Βιτόριο Αντονούτσι, Διάρκεια: 93΄

Υπόθεση:

Ένα γεμάτο αγωνία τσούρμο ανέργων περιμένει να ακούσει ένα καλό νέο από τον υπεύθυνο του γραφείου εύρεσης εργασίας. Η τύχη χαμογελά σε κάποιον άνδρα που ονομάζεται Αντόνιο Ρίτσι, ο οποίος επιλέχθηκε από τον δήμο της Ρώμης να εργαστεί ως αφισοκολλητής. Η δουλειά όμως απαιτεί ποδήλατο και ο Ρίτσι δεν έχει πια, το έχει δώσει ενέχυρο. Έτσι, θα πει ψέματα, θα πάρει τη δουλειά και μαζί μια ωραία στολή. Μέχρι αύριο πρέπει να βρει ένα ποδήλατο.

Η γυναίκα του έχει τη λύση: δίνει ενέχυρο τα σεντόνια της προίκας της και το ποδήλατο επιστρέφει στην οικογένεια. Πριν ξημερώσει, οι ποδηλάτες-αφισοκολλητές ξεχύνονται στους δρόμους. Ανάμεσά τους κι ο ευτυχισμένος ακόμα Ρίτσι. Την ώρα όμως που ανεβασμένος στη σκάλα του κολλά μια αφίσα που διαφημίζει την τελευταία ταινία της Ρίτα Χέιγουορθ, κάποιοι του κλέβουν το ποδήλατο. Η Ρίτα Χέιγουορθ κοιτά χαμογελαστή από τον τοίχο τον Ρίτσι να κυνηγά απεγνωσμένα τον κλέφτη. Η επιβίωση της οικογένειας, όμως, εξαρτάται από το ποδήλατο. Έτσι, την επόμενη μέρα αρχίζει η αναζήτηση.

 

Παρασκευή 29 Ιουλίου & Παρασκευή 5 Αυγούστου, «ΣΙΝΕ ΟΡΦΕΑΣ»
Ώρα έναρξης προβολών: 21:30
Είσοδος Ελεύθερη

Με ετικέτα: , , , , , , , , ,