Οι Ατίθασες (Mustang)

Κυριακή 25 Νοεμβρίου, Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ, 17:00

ΣΥΝΟΨΗ

Το καλοκαίρι έχει μόλις αρχίσει. Σε ένα απομονωμένο χωριό της Τουρκίας πέντε αδερφές γυρνώντας από το σχολείο, σταματούν για να παίξουν στην θάλασσα με τους συμμαθητές τους. Τα αθώα παιχνίδια τους κρίνονται ανάρμοστα και σκανδαλώδη από τους ενήλικους και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Το σπίτι της οικογένειας μετατρέπεται σταδιακά σε φυλακή, οι δουλειές του σπιτιού και τα μαθήματα μαγειρικής αντικαθιστούν το σχολείο και οι γάμοι των κοριτσιών κανονίζονται ο ένας μετά τον άλλο. Οι πέντε αδερφές αντιδρούν, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο, ενάντια στα όρια που τους επιβάλλοντα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Σκηνοθεσία: Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν
Σενάριο: Αλίς Βινοκούρ, Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν
Πρωταγωνιστούν: Γκιουνές Σενσόι, Ντόγκα Ντογκουσλού, Ελίτ Ισκάν, Τουγκμπά Σουνγκούρογλου, Iλάιντα Ακντογκάν

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν αποτελεί την επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ 2016 και επικεντρώνεται στο τι σημαίνει να γεννηθείς κορίτσι στη σύγχρονη Τουρκία, σε μια αντιφατική κοινωνία όπου το μέλλον και η ζωή σου είναι προδιαγεγραμμένα. Η δημιουργός αποφασίζει να τοποθετήσει την ιστορία της σε ένα χωριό εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κωνσταντινούπολη, ενισχύοντας την απομόνωση, αλλά και την καταπίεση που αισθάνονται οι ηρωίδες.

Μια ιστορία ενηλικίωσης, όχι με τους ευνοϊκότερους όρους, αλλά με όπλο τον ισχυρό αδερφικό δεσμό και με την ορμή ενός άγριου και ατίθασου αλόγου.

Διεθνής Τύπος:
• » Ένα υπέροχο πορτρέτο της αδελφικής σχέσης«, Jessica Kiang, Indiewire’s The Playlist
• «Κάνει την καρδιά να χτυπά δυνατά«, Jay Weissberg, Variety
• «Μια ξεχωριστή ταινία… Ανυπομονώ να την ανακαλύψει όλος ο κόσμος«, Brian Tallerico, RogerEbert.com
• «Συναρπαστικό… Ένα συγκλονιστικό πορτρέτο ενηλικίωσης ενός νερού κοριτσιού και των έφηβων αδερφών της«, Ann Hornaday, Washington Post

TRAILER

Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 17:00

Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ

Είσοδος Ελεύθερη

Με ετικέτα: , , , , ,