Προβολή ντοκιμαντέρ «Ο Φτωχός Συγγενής»

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, Κινηματογράφος ΠΑΛΛΑΣ, 16:00

125

Σε σενάριο του Νίκου Ε. Παπακώστα και σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπακώστα, το ντοκιμαντέρ «Ο Φτωχός Συγγενής» είναι στην ουσία ένα οδοιπορικό που αναζητά τα αίτια της διαφθοράς σε ένα πλαίσιο φτώχειας, άγνοιας και ματαίωσης, διασχίζοντας διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που θεωρούνται προβληματικές εν συγκρίσει με αυτές που πληρούν τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης – τα πραγματικά και τα φανταστικά.


Πολίτες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Π.Γ.Δ.Μ – FYROM, τη Ρουμανία και την Ιταλία μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με τον αντίκτυπο των κονδυλίων της Ε.Ε. για τις κοινότητες τους και τις διαδικασίες κατανομής τους, αποδεικνύοντας ότι τα πραγματικά προβλήματα της κακής διαχείρισης κεφαλαίων και της διαφθοράς περνούν σε δεύτερη μοίρα όταν τοποθετούνται σε ένα πλαίσιο φτώχειας, απογοήτευσης, ανισότητας και άγνοιας.


Στην προβολή θα παρευρίσκεται και ο σεναριογράφος του ντοκιμαντέρ, Νίκος Ε. Παπακώστας, ο οποίος θα μας μιλήσει για αυτό το οδοιπορικό, ενώ μετά το πέρας της προβολής θα πραγματοποιηθεί διάλογος- συζήτηση.


Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 16:00
ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ ΑΡΤΑΣ
Είσοδος Ελεύθερη

Με ετικέτα: , , , , , ,