Οι Άθικτοι

 

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 21:00, Αίθουσα Διώνη

129

Περίληψη

Τρυφερό και ανθρώπινο, το φιλμ των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς παίρνει μια τραγική αληθινή ιστορία και τη μετατρέπει σε μια αισιόδοξη ταινία. Οι Άθικτοι ήταν υποψήφιοι για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ενώ απέσπασαν πλήθος βραβείων, αλλά και υποψηφιοτήτων σε διεθνή φεστιβάλ.
128Ο Φιλίπ είναι ένας πλούσιος αριστοκράτης που έχει μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο. Επιλέγει για βοηθό στην καθημερινότητά του τον Ντρις, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες των προαστίων του Παρισιού. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρ’ όλες τις διαφορές τους, οι πρωταγωνιστές θα καταλήξουν να μοιράζονται μια αληθινή και δυνατή φιλία χαρίζοντας γέλιο αλλά και γνήσια συγκίνηση, σε μια ιστορία που εκ πρώτης όψεως μόνο αστεία δεν είναι…

Οι «Άθικτοι» μιλούν για τη φιλία, τη χαρά και την απόκτηση καινούριων εμπειριών, ακόμη και μετά από μια μεγάλη ανατροπή! Εξαιρετικές ερμηνείες -από τον Φρανσουά Κλουζέ και τον Ομάρ Σι-, αισιοδοξία, αλλά και μελαγχολική ατμόσφαιρα σε μια ταινία που αντιμετωπίζει με χιούμορ και αξιοπρέπεια ένα δύσκολο και λεπτό θέμα.

πηγή περίληψης

Trailer

 

Με ετικέτα: , , , ,